Het leven van een Hoeder

Hoeder ben je elke moment, of je nu tijd aan jezelf besteed of een dag hebt waarop je andere mensen helpt

Wat is het nu precies, Hoeder zijn? En wat vraagt dat van mij?

 

Elke Hoeder is anders. De een doet naast het betaalde werk vrijwilligerswerk, de ander ruimt met regelmaat een park op en weer een ander geeft consulten tegen betaalbaar tarief. Één ding hebben alle Hoeders gemeen: zij willen voor de Aarde en haar Bewoners zorgen. Deze bewoners zijn planten, dieren, mensen, maar ook hen die er niet meer fysiek zijn, en, heel belangrijk, jezelf.

Hoewel elke Hoeder anders is, en elke Hoeder het Hoederschap anders invult, hebben zij één ding gemeen: zij respecteren de Aarde en Haar bewoners, zij hebben de drang om te zorgen voor deze bewoners, en zij hebben een diepgaand besef van de noodzaak van liefhebben en loslaten.

 

Wat dat van jou vraagt, is dat je meer en meer je leven in liefde leeft en alleen al voor je eigen gemoedsrust hen vergeeft die vergeving nodig hebben. De energie van liefde is zo ontzettend belangrijk in deze tijd in deze wereld. Je brengt jezelf in balans en daarmee draag je bij aan de balans van de wereld. Binnen het kader van het goede te doen en het kwade te laten maak je bewuste keuzes in hoe voor de Aarde te zorgen, over Haar bewoners te hoeden en hoe je jezelf daarbij niet uit het oog verliest.

 

Voorbeelden van Hoederschap

 

Oriana zorgt voor maaltijden voor mensen met minimale middelen tweemaal in de week en zorgt daarnaast voor de Kruidenhof en geadopteerde konijnen. Dit combineert zij met haar werk als docent. Er zijn Hoeders die naast hun werk als coach niet nog meer er bij kunnen hebben, maar die zorgen dat mensen met weinig geld tegen korting ook hulp van hen als coach kunnen krijgen. Weer andere Hoeders hebben hun roeping gevonden in het organiseren van jaarfeesten zodat mensen de seizoenen kunnen beleven. Sanne heeft zich toegelegd op kruidengeneeswijzen, in onderwijs hierin en in consulten, waarbij ze voor behoud van de Aarde zorgt door bewustzijn over planten te bevorderen en voor de bewoners om dit bewustzijn te ontwikkelen. Chantal heeft haarzelf toegewijd tot het houden van lichtwerkeravonden, waarbij men samenkomt om helend licht en liefde te sturen naar die gebieden en die mensen waar en bij wie dat hard nodig is.