Hoeders van Moeder Aarde

Een verbond van mensen die voor de Aarde en Haar bewoners willen zorgen

Er is veel gaande met de wereld. Zowel met de mensen die de wereld bevolken, als met de Aarde zelf. Er is eenzaamheid en een zoektocht naar spiritualiteit binnen een kader van individualisme. Daarmee bedoelen we dat iemand niet meer automatisch ergens bij hoort (zoals bij een bepaalde religie) en steeds meer haar, zijn of diens eigen weg wil bewandelen. Dogma's (vaste overtuigingen welke niet kunnen veranderen) zijn komen te vervallen en we bepalen zelf wat goed is voor ons, wat we willen.

 

Tegelijkertijd gebeurt er veel met de aarde. Of je nu wel of niet overtuigd bent van een klimaatcrisis, feit is dat het weer en de planeet veranderd en dat we een overdosering aan rommel hebben in Moeders zeeën, stranden, bossen, enzovoorts.

 

Een mooie uitspraak is:

We hoeven de Aarde niet te helen. We moeten enkel stoppen met Haar ziek te maken.

 

Er zijn mensen die zich geroepen voelen om vrijwilligerswerk te doen bij mensen (verzorgingshuizen bijvoorbeeld) of bij dieren (bijvoorbeeld asielen), parken en bossen op te ruimen, of tegen laag tarief of zelfs kosteloos consulten, healingen en dergelijke te geven. Vaak naast gezin en werk: het is niet het volledig wegcijferen van zichzelf, het is het geroepen voelen om licht te brengen in de chaos van vandaag de dag.

 

Centrum De Oude Wegen leid mensen die zich Geroepen voelen op tot Hoeders van Moeder Aarde. Deze opleiding duurt een jaar en bevat ook toewijdingen, of te wel, ceremoniën om te beloven tot de eigen kracht en tot Moeder Aarde toegewijd te zijn.  Omdat het eerder een Roeping is dan een opleiding, en omdat deze Hoeders na hun opleiding in contact blijven met elkaar, is het lesgeld geheel anders geregeld en valt deze 'opleiding' onder De Oude Wegen, in plaats van onze onderwijs-tak het Athena College.

 

Het lesgeld bestaat uit onkostenvergoeding en wat wij noemen, "Het Goede Werk". Het Goede Werk is een financiële bijdrage of een bijdrage in natura (zoals boodschappen) voor een goed doel welke de studenten elke maand samen bepalen.

 

De lessen gaan o.a. over verschillende culturen en religies (om zo de mensen om ons heen beter te begrijpen), contact met de natuur, kruidengeneeswijzen, consultatie, Healing, didactiek (lesgeven) en organisatie, meditatie, visualisatie en trancereizen. Uiteraard is de persoonlijke en spirituele ontwikkeling een groot deel van de opleiding. Pas wanneer je jezelf goed kent, accepteert en liefhebt, kan je een ander helpen.

 

De Hoeders die samen een opleiding gevolgd hebben vormen een (hechte) eenheid. Daarom krijgt elke groep een eigen "letter" van het Griekse alfabet. (Alfa, Beta, Gamma, Delta, etc.). In 2022 begint de Hoedersgroep Delta.

 

Wanneer er een ramp of aanslag plaatsvind, of wanneer er ergens oorlog uitbreekt, gaan de Hoeders in meditatie om liefde, steun, licht en kracht erheen te sturen, naast het fysieke werk wat zij doen zoals inzamelacties.