Op zondag 13 maart is de Open Dag van Yishaal. Kom sfeer proeven tussen 13:00 en 16:00!

Samenboerderij Yishaal 

Een warme plek voor iedereen

Bij ons is iedereen welkom. Het heet een dagbesteding, maar of je nu wat hulp en begeleiding kan gebruiken of het leuk vind om zelfstandig in het groen te werken: iedereen is een 'vrijwilliger' en we doen het samen. Daarom is het dan ook geen zorgboerderij, maar een samen-boerderij. Of je een diagnose hebt of niet, hier kan je jezelf zijn en op adem komen. Daarnaast is Yishaal bedoelt als ankerpunt in de week.

 

Hoe overzie ik werk? Hoe bouw ik ritme op? Wat vind ik eigenlijk nou echt leuk om te doen? Hoe plan ik mijn week en mijn weekend in? Het zijn allemaal vragen waar we samen een antwoord op kunnen vinden. Samen kan je het zelf!

 

Het terrein is óf een hele grote tuin óf een kleine boerderij. Hoe dan ook, de afmetingen van het "werkgebied" zijn zeer geschikt voor mensen die makkelijk het overzicht verliezen, of die een geborgen, rustige, plattelandsomgeving zoeken.

 

Yishaal staat open voor maximaal 5 personen, bewust een kleine groep, zodat men niet overprikkelt raakt. We werken aan de Kruidenhof, de moestuin, de kas, het terrein en de kippen en konijnen, op maandag en vrijdag. Op deze manier heb je de rest van de week voor andere werkzaamheden, zoals werk, school of therapie. Als het slecht weer is gaan we binnen in het leslokaal kaarsen, wierook en andere producten maken. Deze verkoopt De Oude Wegen voor goede doelen zoals de daklozenopvang.

 

Je kan op beide dag komen of op één dag. 

 

Maandag: 9:00 - 13:00

Vrijdag: 9:00 - 13:00

Met om 13:00 een half uur lunch voor wie dat wil.

Of je brengt dan zelf lunch mee of je luncht mee voor 1 euro per keer (soep, brood, beleg). 

 

Inhoud van de dag:

 

8:50   Inloop

 

9:00 Koffie of thee, ontbijtkoek.

Vragenrondje: hoe zit iedereen erbij, hoe was je weekend (op maandag) of hoe was je week (op vrijdag)? Doornemen wat voor werkzaamheden er zijn en wie wat gaat doen.

 

9:00 - 10:30 Werken in de tuin, zelfstandig of met begeleiding.

10:30 Pauze

10:45 - 12:30 Werken in de tuin, zelfstandig of met begeleiding.

 

12:30 Opruimen en koffie of thee.

Vragenrondje: hoe was het vandaag en wat ga je deze week doen (op maandag) of wat ga je dit weekend doen (op vrijdag)

 

13:00 Optioneel: lunch.

 

Yishaal

 

Yishaal betekend "ik wandel".  Wij geloven dat iedereen zijn, haar of diens eigen potentieel kan bereiken, maar wel op het eigen tempo en onder de juiste omstandigheden. Wij willen daar graag aan bijdragen.

Oriana van Tergouw, de initiatiefneemster, is sociaal agogisch werker met de nodige ervaring op het gebied van begeleiding van diverse doelgroepen. 

 

Yishaal bied géén behandeling aan en verwijst voor behandeling en zorg naar de daarvoor bedoelde instanties. Yishaal is een dagbesteding met extra aandacht voor structuur.